Skip to the content

Möt Peter, affärsutvecklare på Laga

Samtliga ägare av Lagagruppen gör ett fantastiskt arbete med miljöfrågor
Peter Törn, affärsutvecklare på Laga

Hej Peter, vem är du?
Jag heter Peter Törn är 49 år och bor i Bankeryd med min fru och två söner. Jag har en lång karriär inom IT-då jag drev ett IT-företag i 14 år. Det företaget var bland annat leverantör till Lagagruppen samt några demonteringar av diverse IT-tjänster. Efter det blev det en avstickare och tre år på Skistar där jag arbetade med försäljning och utveckling av fastigheter.

Jag har varit på Lagagruppen sedan 1 september 2020 och min roll i huvudsak är att besöka våra ägare och utveckla Lagagruppen tillsammans med dessa. Givetvis blir det en hel del arbete med IT, men även strategi och marknadsföring av laga.se och lagagruppen.com.

 

Hur ser du på Laga?
Jag är ju ny i branschen, även om jag sett den. Jag märker att Lagagruppen har varit otroligt viktig genom åren för de 68 medlemmar och delägare som finns i organisationen. Jag kan se tendenser att detta förändrats lite över tid, av olika anledningar men tiderna förändras. Nya ägarkonstellationer, generationsskiften och att branschen förändras.

Lagagruppen är en stark organisation och vi ska befästa och förstärka den positionen!

Jag anser att Lagagruppen är extremt viktiga för bildemonteringar och återbruk av bildelar i framtiden, och ska vara en nyckel för de demonteringar som vill ta nästa kliv in i framtiden.

 

Hur ser du på branschen?
Samtliga ägare av Lagagruppen gör ett fantastiskt arbete med miljöfrågor. Vi är bra på att återbruka delar, vi är bra på att återvinna. Men här tror jag det gäller att vara nyfiken på återbruket samt kommande handelsvaror från överblivet material. Här jobbar Lagagruppen stenhårt med utveckling för sina ägare.

När det kommer till demontering av elbilar så är nog ALLA inom branschen lite vilse hur detta ska hanteras. Jag är övertygad om att detta kommer sätta sig inom en snar framtid. Det pågår och bubblar några intressanta projekt i frågan.

 

Vad är dina tankar om framtiden? 
Framtiden för Lagagruppen är ljus. Vår satsning på 21 nya länder i Europa kommer ge resultat och förhoppningsvis hjälpa våra ägare till utveckling av både återbruk och återvinning av bildelar. Vi har redan sett stora olikheter på efterfrågan på reservdelar till bilar från olika länder.

Har du några spaningar?
Material och återvinning är en het fråga. Inte minst just nu då materialpriserna och skjutit i höjden. Jag tror oavsett materialpriser att detta leder till ett högre fokus hos bildemonteringar när det kommer till återvinning.

Har du något spännande sommarprojekt i gång?
Jag är totalt biltokig, men absolut ingen mekaniker. Däremot verkar det som att tror jag att jag är det... eller så har detta arbete gett mig hybris.

Jag sitter inne på en S80 2006 som jag tänkte göra A-traktor av, men jag vet inte hur än; en Chrysler 300 2006 som det lossnar delar från; en Audi A4 2008 som jag faktiskt nästan fått klart och har ca 300HK, dock ingen fungerande AC; en husbil Adriatik (MB Sprinter) 2005 som nyligen gick igenom besiktning efter sju sorger och åtta bedrövelser samt en Moped DBS Handy 1976, nyligen renoverad och i gång.

Ja, ni hör ju. Sommaren kommer sannolikt bestå av att åka husbil och köra moped!

Tänk på miljön, återanvänd gärna bildelarna.

Lagagruppen
Skogsväg