Skip to the content

Möt Thomas, vd på Laga

"Bildemonteringsbranschen kommer att ha utmaningar framöver"
Möt Thomas Forsgård, vd på Laga

Hej Thomas, vem är du?
Thomas Forsgård heter jag, fyller 46 år i år och bor på landet utanför Habo tillsammans med min fru Mari och tre barn. Jag är en del av Laga sedan 2004 med varierande arbeten. 2013 fick jag chansen att axla rollen som VD för Lagagruppen AB. Det har varit, och är, utmanande men det är också det som är roligt. Idag är vi sju anställda på Lagagruppen AB. De senaste åren har vi lagt stort fokus på våra sajter och dess utveckling.

Hur ser du på Laga?
Jag ser att Laga skall bli en självklar partner till bildemonterare i framtiden. Vårt syfte är och har alltid varit att främja våra ägares intressen. Våra ägare består av bildemonterare i hela Sverige, och för dem ska Laga driva försäljning. Ägarna skall i sin tur kunna dra nytta av de fördelarna som det ger med att vara en del av en större organisation. Jag tror att Laga kommer att bli en ännu större partner i framtiden.

Hur ser du på branschen?
Bildemonteringsbranschen kommer att ha utmaningar framöver med nya material och mer komplicerade fordon, men det kommer också att finnas möjligheter med detta material och framför allt miljöaspekten med återanvändning av bildelar. Det är detta som Laga står för – återbruk. Våra ägare är mycket mer än bara ”bilskrotar”. Vi återbrukar ju så mycket vi bara kan, snarare än att skrota bilen.

Vad är dina tankar om framtiden?
Med de satsningarna som vi gjort på exportmarknaderna så kommer vi att få brist på återvunna reservdelar. Vi har en sida som sträcker sig till över 300 miljoner potentiella köpare! Vi jobbar hela tiden med att återbruka och att, som sista led, återvinna bildelar. Genom att sälja en redan tillverkad reservdel så har vi besparat miljön med 0 C02-utsläpp! Kan vi sedan transportera delarna med fossilfria transporter så har vi gjort ytterligare besparingar.

Har du några spaningar?
Vi ser tendenser på att återvinning av bildelar ökar i kraft, och fler väljer att köpa begagnade bildelar online. I dag är det mer acceptabelt att reparera fordon med återvunna reservdelar, även försäkringsbolag vill att det skall repareras med återvunna reservdelar.

Har du något spännande sommarprojekt i gång?
I år kommer jag att passa på att njuta av mina redan klara projekt! Jag har en helrenoverad Volvo PV från -64 samt en renoverad Cheva -55 som jag tänkte skulle få lite luft i sommar, det får bli en hemester med dessa fordon i år.

Tänk på miljön, återanvänd gärna bildelarna.

Lagagruppen
Skogsväg