Skip to the content

Lagabloggen

Ny registreringsskylt Sverige

Nya registreringsnummer

I början av 2019 kommer ett nytt registreringsnummer att införas. Det innebär att det sista tecknet kan vara både en siffra och en bokstav.

Bilmekaniker reparerar trasig bil

Nya besiktningsregeln

Den 20 maj 2018 börjar den nya besiktningsregeln att gälla. Nu följer inte besiktningsperioden slutsiffran på nummerplåten längre, nu tittar man istället på när den senast var besiktigad.

Skrotbil i skogen

Från skrot till bildemontering

Trasig bil? Då kollar vi efter en begagnad bildel på bilskroten! Så kunde det låta för inte allt för lång tid sedan. Men bilskrot i dag så mycket mer än det en gång var. 

Bilkatalysator och kablar

Katalysatorer och kablage

En av de viktigaste delarna i bilens avgassystem är katalysatorn. Fransmannen Eugene Houdry som var verksam i USA på 50-talet är den som forskat mest kring katalysatorn, och han innehar flera patent.

Bildäck och fälgar

Däck & Fälg

Av det moderna hjulet är gummidäcket en väsentlig del och en förutsättning för att det samhälle som vi lever i ska fungera. Tack vare däcket kan vi få mat till våra affärer, ta bussen till jobbet eller cykla till fotbollsträningen.

Batterier & vätskor

Återvinning av batterier och vätskor

Som ett av de första stegen i demonteringsprocessen av en bil så plockas batteriet ur och bilen töms på vätskor. Men vad händer då med vätskorna och batterierna?

Tänk på miljön, återanvänd gärna bildelarna.

Lagagruppen
Skogsväg